Toimitusjohtajan vuosikatsaus 2015

07.01.2016 00:00

Toimitusjohtajan vuosikatsaus 2015

Toimitusjohtajan vuosikatsaus 2015

Toiminnan täyteinen vuosi 2015 on saatu päätökseen hyvillä mielin, mistä kiitos henkilökunnallemme, asiakkaillemme ja kumppaneillemme. Edellisenä vuonna saatu kantavien teräsrakenteiden CE-merkintäoikeuden ylläpito ja ennen kaikkea sen sallimien kantavien rakenteiden valmistus muiden tilausten ohella on pitänyt miehet tiukasti töissä ja koneet käynnissä.

Lähetimme loppuvuonna asiakkaillemme sähköisen asiakastyytyväisyyskyselyn, minkä tuloksena voimme todeta pystyneemme parantamaan keskimääräistä asiakastyytyväisyyttämme kaikilla kyselyn osa-alueilla, liittyen yhteydenpitoon ja tarjouksiin, projekteihin sekä tuotteiden valmistukseen. Parannettavaakin toki löytyi, mikä on hyvä asia, jotta osaamme palvella asiakkaitamme entistä paremmin.

Otantoina kyselystä,  80,8 % uusista asiakkaistamme on saanut tiedon Toivalan Metallista suositusten kautta, joten siitä iso kiitos suositelleille! 77,3 % valitsisi Toivalan Metallin uudelleen ja keskimäärin 93 % suosittelisi Toivalan Metallia tuttavalle tai kollegalle.

Vuosi takaperin pidetyssä kyselyssä tunnistimme keskeiseksi kehityskohteeksi tarjousten tarkkuuden ja vastausnopeuden, missä onnistuimme tälle vuotta parantamaan molemmissa viiden prosentin verran, tulosten ollessa 3,27 ja 3,42 vastausasteikolla 0-4. Olemme myös parantaneet tuotteiden laatutasoa, mikä näkyi 34,6 % vastaajista todetessa, että se on parempaa tasoa kuin kilpailijoilla ja 65,4 % todetessa, että se on samaa tasoa kuin kilpailijoilla. Tässäkin oli tapahtunut parannusta. Olemme kuitenkin tunnistaneet tärkeimmäksi parannuskohteeksi tehtaalla tapahtuvan laadunvalvonnan tiukentamisen vaihteluiden vähentämiseksi, mikä sai vahvistusta myös kyselyn kautta.

Tulemme jatkamaan myös vuonna 2016 hyväksi havaitsemallamme tiellä, panostaen henkilöstön osaamiseen sekä laitekannan ja palveluidemme kehittämiseen.

Toimitusjohtaja,

Timo Kolehmainen