Maailmanmestaritason osaamista Toivalan Metallilla

27.08.2013 00:00

Osaisiko päältä päin arvata, mitä taitajia metallipajan uumenista löytyykään? Hitsarimme Ville-Pekka Virtanen karsiutui ammattitaidon mm-kisoihin Saksan Leipzigissä ollen kovassa joukossa huikeasti yhdeksäs ja pääsi erityisellä ammattitaidolla diplomisijalle!

Tekstiin lisättävä kuva 1

Villen kisaura alkoi ammattikoulussa toisella vuosikurssilla, kun vuoden 2010 Taitajakisojen levy- ja hitsaustaidon finaalissa taidot toivat jo neljännen sijan. Vaikka muut osallistujat olivat jo ylemmän vuosikurssin oppilaita, hieno kokemus sai kiinnostumaan kisoista enemmänkin. Ahkeran harjoittelun jälkeen seuraavana vuonna 2011 irtosikin jo finaalipaikan lisäksi Suomen mestaruus!

Seuraavana vuonna kisat veivät miehen neljään eri karsintakisaan ympäri Suomea: jokaisessa kisassa Ville vei voiton. Levytyöt olivat jääneet pois, ja nyt koeteltavina olivat hitsaustaidot. Vuoden 2012 sm-kisoista irtosi hopeaa. Menestyksen siivittämänä tie vei samana vuonna vielä Pohjoismaiden mestaruuskisoihin, jotka Ville voitti, sekä Euroopan mestaruuskisoihin, joista isosta porukasta Ville sijoittui seitsemänneksi.

Tänä vuonna edessä olivat sitten Maailman mestaruuskisat, joista Ville nappasi tuon huikean yhdeksännen sijan. Villen suorituksen arvoa nostaa se, että hän lähti harjoitusmäärien suhteen altavastaajan asemasta. Kahdeksan viikon harjoittelun ja omaehtoisen työssä tekemisen jälkeen hän jätti taakseen kuukausitolkulla vain ja ainoastaan kisaan valmistautuneet ja keskittyneet kilpakumppaninsa!

Aikamoinen kisaura takana siis! Ville kertookin, että mm-kisojen jälkeen luottamus omaan tekemiseen töissä on kasvanut, ja taitoa pidetään yllä tekemällä jokainen hitsi niin hyvin kuin pystyy. Ville toivookin asiakkaiden löytävän Toivalan Metallin vaativampien töidensä kanssa, jotta hankittu tietotaito ei pääsisi ruostumaan ja pääsisi vielä kehittymään lisää.

Jatkossa Ville aikoo työskennellä Toivalan Metallilla toistaiseksi. Kisareissuista on kuitenkin jäänyt palo maailmalle, ja nuorta miestä kiinnostaisi myös lähteä kehittämään taitojaan ja seikkailemaan reppuhommissa maailmalla.

Toivalan Metallilla onnistuvat siis vaativat hitsaustyöt maailman mestaruustason taidolla ja tarkkuudella! Tervetuloa testaamaan!