Toivalan Metalli vastaa kantavien teräsrakenteiden CE-merkinnän vaatimuksiin

11.11.2013 00:00

Toivalan Metalli on aloittanut mittavan kehityshankkeen, jonka tavoitteena on saada valmiudet kantavien teräsrakenteiden CE-merkintäoikeuteen alkuvuodesta 2014.

Hankkeen tarkoituksena on pyrkiä palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin ja luotettavammin. Viranomaisvaatimuksesta kaikilla rakennustyömaille tulevilla kantavilla teräsrakenteilla tulee olla CE-merkintä 1.7.2014 alkaen. Tämä vaatii metallipajoilta toimintaa: kehitystä ja todennettavaa laaduntarkkailua sekä tuotteiden, että käytettävien materiaalien ja menetelmien suhteen.

Toivalan Metallilla kehityshanke on aloitettu hyvissä ajoin keväällä 2013. Aluksi yritykselle rakennettiin soveltuvilta osin ISO 9001 standardin mukainen laatujärjestelmä, jota nyt syvennetään kantavien teräsrakenteiden osalta standardin SFS-EN 1090-2 vaatimusten mukaiseksi. Projekti on edennyt jo DNV:n kanssa toteutettuun esiarviointivaiheeseen, josta saimme erinomaiset lähtökohdat toteuttaa loputkin kehitystoimenpiteet. Varsinainen arviointi on edessä heti alkuvuodesta 2014.